نکات مهم درشستشوی فرش دستبافت

نکات مهم درشستشوی فرش دستبافت

در یک قالیشویی خوب  و مطمئن شستشوی فرش دستبافت با فرش ماشینی متفاوت است . فرش دستباف با توجه به نوع الیاف و رنگ آمیزی  و امکان پس دادن رنگ ، روش های متفاوتی برای شستشو دارد که یک قالیشویی حرفه ای باید حتما رعایت کند .در شستشوی اتوماتیک فرش ، به علت  استفاده از مواد شوینده استاندارد و عدم دخالت دست ، دقت کار را تا حد زیادی بالا می برد و همین مورد امکان آسیب احتمالی به فرش  را از بین می برد مگر آنکه فرش کهنه یا پوسیده باشد که در این صورت نیز نکات لازم به اطلاع مشتری رسیده و با اجازه  لازم ، اقدام به شستشوی فرش خواهند کرد

زمان تماس با قالیشویی برای تحویل گرفتن فرش تا زمان تحویل دادن به مشتری بصورت لوله و کاور شده نباید بیشتر از۴۸ ساعت طول بکشد.بیشتر  همشهریان به رعایت شئونات مذهبی در شستشو اهمیت بیشتری میدهند برای اطمینان از شستشو فرش ها با آپ پاک و پاکیزه چاه و کر اسلامی انجام میشود .برای افزایش عمر فرش و نگهداری از آن در صورت ریختن هر نوع مواد آلوده کننده روی فرش ، بلافاصله آن را با دستمال نمدار پاک نمایند از ریختن آب روی فرش پرهیز شود .

موادی مثل سرکه ، نوشابه و.. دشمن فرش بوده و موجب پوسیدگی وخرابی سریعتر  فرش میشوند .برای شستن فرش های کهنه یا پوسیده برای اطمینان خاطر مشتری در این مواقع قبل  از اقدام به شستشو ، مشتری را در جریان وضعیت سلامتی فرش قرار میدهیم و با رضایت مشتری و نکات احتیاطی لازم ، اقدام به شستشوی فرش میشود و چنانچه فرش آسیبی ببیند در بخش رفوگری ، ترمیم میشود.

شستشوی فرش دستبافت

نکات مهم درشستشوی فرش دستبافت

نکات مهم در شستشوی فرش دستبافت

شستشوی فرش چه ماشینی و چه دستبافت امری کاملا ضروریست.تمیز نگه داشتن فرش یکی از عوامل مهم در حفظ و نگهداری هر فرشی می باشد زیرا کثیفی و آلودگی فرش باعث بروز آسیب ها و خسارات به فرش شده و همچنین از جلوه و زیبایی فرش می کاهد.

هر چه قدر هم که ما فرش را تمیز نگ داریم باز هم نمی توانیم جلوی ذرات گرد و غبار موجود در هوا را که در لا به لایه پرزهای فرش فرو می روند را گرفت و قاعدتا هر چه فرش زمینه روشن تری داشته باشد،سریع تر کثیف می شوند .بنابراین شستشوی فرش ها یک امری واجب و ضروری می باشد.شستشوی فرش دستبافت قواعد خاص خود را دارند که با رعایت آن ها می توان کیفیت اولیه ی آن را حتی بعد از شستن فرش حفظ کرد.

معمولا فرش ها را پس از بافت و قبل از فروش یک بار می شویند و بعد از آن شما به عنوان مالک این فرش در صورت نیاز می توانید آن راشستشو دهید.

غبارگیری یکی از مواردی است که  اگر قبل از شستشوی فرش انجام شود،بهتر است.در واقع غبارها ترکیبات مختلفی در هوا هستند که به شکل ذرات آهن،کربن ، دوده ، آلومین و سایر مواد به داخل پرز فرش نفوذ میکنند.به دلیل اینکه عموما این ذرات جذب کننده ی رطوبت هستند ، ممکن است در مدت طولانی بصورت لکه های چرک روی سطح فرش ظاهرشوند.

بی توجهی به تمیز کردن و زدودن این غبار در نهایت باعث پوسیدگی فرش میشود. آسیب جدی دیگری که عدم غبارگیری به فرش شما میزند ایجاد مکان مناسب برای رشد حشراتی  همچون بید است که باز هم باعث از بین رفتن کامل فرش خواهد شد ،  عمل غبارگیری فرش بصورت مکرر کاملا الزامی است بنابراین بهتر است هر چند روز یک بار فرش خود را با جاروهای برقی با دور کم تمیز کنید. هرچند در زندگی های شهری که معمولاً از جاروبرقی استفاده می شود ، گرد و غبار چندانی درون فرش باقی نمی ماند اما باز هم خیلی از افراد حداقل سالی یک بار غبارگیری اساسی تری انجام میدهند. بطور کلی عمل غبار گیری به دو روش معمولی (دستی) و ماشینی انجام میشود :

غبارگیری معمولی (دستی) فرش دستبافت

به چندین روش میتوانید فرش دستبافت  خود را بصورت دستی غبارگیری کنید :

  • در این روش باید فرش را از پشت بر روی یک شبکه توری فلزی که در ارتفاع مناسبی از زمین قرار دارد پهن کنید و سپس با چوب و یا وسیله ی دیگری به پشت آن ضربه بزنید. با این حرکت کلیه ذرات گردوغبار از فرش خارج شده و چون بین فرش و زمین فضای خالی است ، این ذرات دوباره به داخل فرش نفوذ نخواهند کرد.
  • راهکار دیگر این است که فرش را به پشت روی زمین پهن کنید و با چوب به پشت آن بزنید ، سپس فرش را بردارید و بعد از اینکه گردوخاک و سایر موادی که بر روی زمین ریخته شده را جمع  کردید و در نهایت روی فرش را با جارویی زبر تمیز نمایید.
  • بعضی افراد فرش خود را محکم به زمین یا سطحی سفت میکوبند تا غبار آن خارج شود. البته لازم است بدانید که این روش به هیچ عنوان توصیه نمیشود و بدترین نوع غبارگیری میباشد چراکه احتمال آسیبهایی جدی در این روش وجود دارد تا جایی که ممکن است باعث گسیختگی تارپود و پرز فرش نیز بشود.
  • روش دیگر این است که چهار نفر هر یک گوشه ای از فرش را گرفته و به ترتیب ضربه ای موجی شکل را به فرش وارد سازند ، به این ترتیب فرش از چهارطرف با تکان داده شدن و ضربات متعدد غبارگیری خواهد شد.
شستشوی فرش دستبافت

شستشوی فرش دستبافت

نکته مهم در مورد غبارگیری دستی فرش دستبافت

نکته ای که در غبارگیری به روش دستی حائز اهیمت است این است که نباید ضربات چوب آن قدر محکم باشد که به فرش خسارت وارد کند.اگر فرش شما کمی کهنه و قدیمی باشد و یا رفو شده باشد هر گونه ضربه شدیدی باعث وارد شدن آسیب های جبران ناپذیری به فرش میشود.برای تمیز کردن گرد و خاک بر روی فرش به صورت روزانه،بهترین وسیله ای که پیشنهاد می شود جارو دستی می باشد.اما در صورت استفاده از جارو برقی حتما توجه داشته باشید که از جارو برقی با دور کم بهره گیرید.

مراحل شستشوی فرش دستباف بصورت دستی

  • در ابتدا باید فرش را غبارگیری کنیدو در صورت لزوم هر دو طرف آن را جارو برقی بکشید.
  • بعد از پهن کردن فرش و خیس کردن آن،ماده شوینده مناسب را با آب سرد ترکیب کرده تا مایعی کف آلود ساخته شود.
  • سپس با استفاده از یک اسفنج آب کف آلود را روی تمام قسمت های فرش دستبافت خود بمالید.
  • پس از شستن تمام سطح فرش با آب کف،باید سرتاسر فرش را آبکشی نمایید.
  • و در آخر با فشردن فرش آب آن را بگیرید.اگر فرشتان رنگ پس نمی دهد می توانید آن را لوله کنید در غیر این صورت به همان شکل رها کنید تا کمی خشک شود و سپس آن را آویزان کنید.

نکات مهم در شستشوی فرش  دستبافت

  1. مهمترین کاری که باید قبل از شستن فرش انجام دهید،غبارروبی است.
  2. قبل از شستشوی فرش دستبافت حتما باید بدانید که آیا فرش شما رنگ پس می دهد یا خیر؟برای این کار تکه ای از دستمال سفید را خیس کرده و بر روی قسمت کوچکی بکشید.اگر دستمال از فرش رنگی به خود گرفت بهترین کار این است که شستشو را به مراکز شستشوی قالی بسپارید.
  3. دومین اصل مهم در شستشوی فرش دستباف این است که آن را بر روی یک سطح سخت و شیب‌دار قرار دهید تا آب اضافی در زیر آن نماند و به‌سادگی بتواند خارج شود.
  4. نباید برای شستشوی فرش های دستبافت فقط از آب داغ یا آب سرد استفاده کرد زیرا رنگ فرش دچار آسیب می شود.درجه حرارت آب برای شستشوی این نوع از فرش ها باید ولرم باشد
  5. پودر شستشوی دستی،شامپو فرش،پودر صابون و مایع ظرف شویی بهترین نوع مواد شوینده برای شستن فرش می باشند.
  6. پس از شستشوی فرش با دستمالی تمیز آن را پرز گیری کنید و برای جلوگیری از پس دادن رنگ به قسمت‌های دیگر، فرش را مدتی به همان حالتی که بر روی زمین قرار دارد رها کنید.
  7. خشک‌کردن فرش بهتر است دور از نور مستقیم آفتاب باشد  و آن را از پشت در فضای آزاد پهن کنید.فراموش نکنید که هرگز بر روی آن آب نگیرید زیرا باعث زرد شدن ریشه های فرش می شود.
  8. بعد از این که فرش خشک شد به وسیله یک برس به آرامی بر روی ریشه های فرش بکشید تا تمامی پرزها در جای خود قرار گیرند.
  9. برای خشک کردن فرش های خود از وسیله های حرارتی استفاده نکنید.

شستشوی فرشها به صورت سنتی

قبل از هر چیز باید بدانید، به طور کلی شستن زیاد فرش، بخصوص آنها که تار و پود خاطره در دل دارند و با انگشتان هنرمندان بافته شده اند اصلا کار خوبی  نیست و می توان با روش های دیگری پاکیزگی را به منزل آورد. به عنوان مثال با استفاده از جاروبرقی می توانید کاملا غبار و خاک داخل تار و پود فرش را بگیرید و سپس با استفاده از شامپوهای مخصوص فرش، درخشندگی دوباره ای به فرش های منزل خود بدهید.

شستشوی فرشها به صورت صنعتی

به دلیل این که یا وقت نداریم یا فضای کار در اختیارمان نیست، باید بدانید در صورت داشتن امکانات و رعایت برخی نکات ازجمله استفاده از مواد شوینده مناسب یا نحوه آبگیری صحیح بد نیست خودتان آستین بالا بزنید و خاطرات گذشته را زنده کنید، اما در غیر این صورت با استفاده از قالیشویی های مجاز که انجام کار آنها توسط اتحادیه صنف قالیشویان تایید شده است از خدمات آنها کمک بگیرید.و قبل از سپردن خوب تحقیق کنید

نکات مهم در استفاده از شامپو فرش

نکات استفاده از شامپو فرش

قالیشویی برای شستشوی فرش باید چند متر باشد

هزینه های  شست وشوی قالی ، موکت و تابلوفرش در قالیشویی ها به صورت مترمربع محاسبه می شود و معمولا مرجعی به نام اتحادیه قالیشویان هر شش ماه قیمت رسمی و مصوبی را برای شستشوی فرش به قالیشویان مجاز اعلام می کند که قالیشویان موظف به رعایت آن هستند، اما در این میان موردی به نام قیمت توافقی وجود دارد. بسیاری از افراد که از خدمات قالیشویی استفاده کرده اند با این موضوع آشنا هستند که قیمت درج شده در آگهی با قیمت واقعی پرداخت و صورتحساب تفاوت دارد.

هزینه مصوب برای شستشوی فرشها در قالیشویی مشخص و از سوی اتحادیه تعیین شده است، اما وقتی پای فرش های نفیس یا تابلو فرش میان می آید یا فرش شما به هر دلیل نیازمند خدمات اضافی و خاص است، همه چیز به توافق طرفین بستگی دارد و هیچ چیز به مصوبه یا دستورالعمل بستگی نخواهد داشت. پس دقت کنید چطور توافق می کنید و چه سندی برای این توافق در اختیار دارید.

به کدام اعتماد کنیم؟قالیشویی مجاز یا غیر مجاز

مهم ترین سوال درباره خدمات قالیشویی پس از توافق هزینه  آن این است که فرش هایمان را بخصوص اگر گران قیمت و نفیس هم باشند، به چه کسی می سپاریم، اما نگران نباشید زیرا این پرسش، پاسخی مشخص و منطقی دارد.

کافی است وقتی به آگهی قالیشویان در روزنامه ها نگاه می کنید یا با پرس و جوهای فامیلی یکی از قالیشویی های شهر محل اقامت خودتان را انتخاب می کنید، کمی حوصله بخرج دهید و قبل از دادن آدرس برای بردن فرش هایتان، به اتحادیه قالیشویان شهرستان تلفن بزنید یا به وب سایت رسمی آن اتحادیه مراجعه کنید.

قبل از امضا فاکتور قالیشویی حتما متن فاکتور را بخوانید و بررسی کنید

از آنجا که معمولا فرش های دستباف ارزش مادی زیادی دارند بعضی از  قالیشویان اقدام به افزودن بندی به قرارداد کرده اند که در آن نوشته شده «هر گونه خسارت احتمالی به عهده مشتری است».

هرگز این بند را نپذیرید، چون از قالیشویان مجاز استفاده می کنید و اتحادیه نسبت به ارائه خدمات آنها تعهد دارد، پس در صورت وجود چنین بندی در قرارداد، قبل از امضای آن با اتحادیه تماس بگیرید و موضوع را با کارشناسان اتحادیه در میان بگذارید تا پاسخی قابل قبول بگیرید و پس از آن دست به قلم شوید. علاوه بر این تلاش کنید قالیشویی ای را انتخاب کنید که در قبال دریافت وجه اضافی، فرش های شما را بیمه کرده باشد و در صورت ایراد خسارت بیمه خسارت شما را بپردازد.

یادتان باشد رسید قالیشویی تنها سند نزد شماست، بنابراین تمام اطلاعات مندرج در آن را کاملا چک کنید و با کارت یا مشخصات قالیشویی مطابقت دهید و هرگز رسید بدون امضا یا مهر واحد قالیشویی مجازی را که انتخاب کرده اید، قبول نکنید و در آخرین مرحله ترجیحا مشخصات مسئول تحویل گیرنده فرش و البته شماره اتومبیلش را پشت برگه فاکتور بنویسید.

پیشنهاد مطالعه:مواد شوینده مصرفی قالیشویی ها

سخن پایانی

در این مقاله ما به بیان نکات مهم در فرآیند شستشوی فرش های دستبافت پرداختیم. همان طور که گفته شد قالیشویی ها به دلیل استفاده از تجهیزات صنعتی و تجربه کاری بالا، شستشوی قالی را بسیار سریع تر و با کیفیت بهتری نسبت به منزل انجام می دهند و توصیه می شود که حتما این کار را به قالیشویی ها بسپارید.توصیه ما این است که به پرسنل متخصص ما در شستشوی فرش های دستبافت در قالیشویی ابریشم مشهد اعتماد کنید و با خیال راحت شستشوی فرش دستباف خود را به ما بسپارید.فقط کافی است که با ما در ارتباط باشید و بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

تماس با ما

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه

*